Zoeken

Waar het KNMI al bang voor was, dreigt uit te komen. Het gaat waaien. Code Rood in de polder. Nog een paar uurtjes voordat de megastorm des doods Eunice heel Nederland omver waait. Erwin Krol, Minister van Wind, waarschuwt voor de zwaarste storm uit de 21e eeuw.

Iedereen lijkt in de ban van waai-terreur en nieuwssites doen er maar al te graag aan mee. Schiphol schrapt maar liefst 300 vluchten, de NS vreest blaadjes op het spoor dus rijdt niet en scholen zijn ook dicht. Wat is het plan? Uhm. Welk plan? Binnenblijven is het devies.

Jaap van Dissel: Eunice = ander jasje

Sommige landgenoten snappen het verschil niet tussen wind en storm. Jaap van Dissel, spreekbuis van het Nederlandse knip-en plakinstituut OMT benadrukt dat hij en zijn vakgenoten nog niet veel weten over Eunice. Kijk, Eunice is een ander jasje. 

Desondanks kwam er een parlementariër van een niet nader te noemen partij met een plausibel advies, dat wij dan ook graag overnemen en als ons advies presenteren: Als u buiten bent met windkracht 12 zonder regen...

Dan raden wij toch aan een paraplu boven uw hoofd te houden. We hebben op tv gezien dat dit elders in de wereld hoe goed werkt.