Zoeken

Weersverwachting

Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is er veel bewolking en vallen er regelmatig buien. In het noordoosten kan dat een felle bui zijn met hagel en onweer. In de avond houdt de buiigheid op veel plaatsen gewoon aan. De maxima lopen uiteen van 12°C langs de kust tot 15°C in het oosten bij een matige zuidenwind.

In de nacht naar zondag is het half tot zwaar bewolkt en komen er nog steeds enkele buien voor. De minima liggen rond 8°C bij een matige, langs de zuidwestkust (vrij) krachtige zuidwestenwind.

Zondag overdag trekken er veel buien van zuidwest naar noordoost over het land, met daarbij vooral in de middag kans op onweer, hagel en windstoten tot 60 km/u. In de middag wordt het in het noordwesten droog. Tussen de buien door is er ruimte voor de zon. De zuidwestenwind is matig, langs de kust mogelijk af en toe vrij krachtig. Met middagtemperaturen tussen 11°C op de Wadden en 15°C in het zuidoosten blijft het koel voor de tijd van het jaar. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/05/2021 13.59 uur LT

   

Buienradar

Het weekendweer ziet er niet al te best best uit. Er gaan buien vallen en het is vrij koel. Begin volgende week komt er nauwelijks verandering in het huidige wisselvallige weer.Vanmiddag is er veel bewolking en kan de zon soms heel even door de bewolking prikken. Vanuit het zuidwesten trekken verschillende buiengebieden over het land. In de oostelijke helft van het land bestaat hierbij de kans op hagel en een klap onweer. De temperatuur stokt vanmiddag bij 12 graden aan zee tot lokaal 16 graden in het oosten. De zuidenwind neemt in de loop van de ochtend toe naar zwak of matig. Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden met tussendoor enkele opklaringen en kan het in het noorden wat nevelig worden. Er vallen verspreid ook nog enkele buien. Het koelt af naar een graad of 9 en er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.Morgen laat de zon zich sporadisch zien en vallen er verspreid buien met kans op onweer, hagel en windstoten. Met een middagtemperatuur van 13 graden in het noordwesten tot lokaal 16 graden in het zuidoosten is het vrij koel. Er waait een matige en langs de kust matig tot vrij krachtige zuidwestenwind.De nieuwe werkweek verloopt aanhoudend wisselvallig met af en toe zon en dagelijks in meer of mindere mate een aantal buien waarbij er de eerste dagen nog kans bestaat op hagel en onweer. Het blijft voorlopig vrij koel voor de tijd van het jaar.