Zoeken

Weersverwachting

Verwachting voor vandaag en morgen

Vannacht zijn er brede opklaringen, al blijft het noorden gevoelig voor wolkenvelden vanaf zee. De minimumtemperatuur varieert van rond het vriespunt landinwaarts tot 5°C in het noordelijk kustgebied. De wind is zwak tot matig, op de Wadden mogelijk vrij krachtig, en komt uit noordwestelijke richting. In het zuiden is de windrichting noord tot noordoost.

Morgen overdag zijn er de in de zuidelijke helft flinke zonnige perioden, in de noordelijke helft komen er vooral in de ochtend ook wolkenvelden voor. Het blijft overal droog. Met een middagtemperatuur van circa 11°C is het vrij koud voor de tijd van het jaar. De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/04/2021 20.59 uur LT

  

Buienradar

Er waait deze dagen een frisse noordenwind over het land. De temperatuur komt overdag op gemiddeld een graad of 11, toch wel behoorlijk fris voor deze fase van April. Gelukkig zien we de zon geregeld, al komen er vooral overdag ook wolkenvelden voor. Zekers verder landinwaarts.Vanavond en vannacht is het op veel plaatsen helder maar vanuit het noorden kunnen ook weer een paar wolkenvelden binnen drijven. Het wordt vrij koud met een temperatuur variërend van 4 graden langs de kust tot rond het vriespunt in het binnenland. Het betekent dat het zeker aan de grond op uitgebreide schaal gaat vriezen. De wind waait uit richtingen tussen noordwest en noordoost en is zwak tot matig en op de Wadden matig tot vrij krachtig.Morgen begint de dag (vrij) zonnig met in het noorden kans op wolkenvelden. Overdag ontstaan er vooral over het midden, oosten en zuiden nogal wat (afgeplatte) stapelwolken waardoor daar de zon toch flink belemmerd wordt. De meeste zon is weggelegd voor de gebieden langs de kust. Het is duidelijk kouder dan de afgelopen dagen. De middagtemperatuur komt uit op rond de 11 graden. Dat is 5 graden onder het gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Er waait een zwakke tot matige noordenwind.Vrijdag en in het weekend zijn er (flinke) zonnige perioden maar ook dan eveneens geregeld wolkenvelden, het meest boven land. Het blijft droog. Verder blijft het te koud met in de middag een temperatuur tussen 9 en 13 graden. Begin volgende week wordt het wat minder koud en gaan de temperaturen weer op weg richting de 15 graden. De nachten verlopen koud met in het binnenland temperaturen rond het vriespunt en dat betekent vooral aan de grond lichte vorst.