Zoeken

Zonder dat 'die twee' het doorhebben, is Nederland Europees koploper faalbeleid voeren. Zomaar wat voorbeelden. Regering formeren, toeslagenaffaire, gasgezeik in Grunn, Pieter Omtzigt -> functie elders, het bewust niet willen opschalen van ic-capaciteit en onze nationale Corona-aanpak. Alhoewel, een gerichte aanpak kunnen we het zo onderhand niet meer noemen.

Voetbalstadions blijken geen covidbrandhaarden. Is gewoon bewezen. Organisatorisch alles pico bello geregeld en ventilatie genoeg. In tegenstelling tot bij een bioscoop en/of theater, hoef je in de ArenA geen raampje open te zetten. Fieldlab-experimenten ten spijt, Mark en Hugo zijn onvermurwbaar. Resultaat? Alles op slot. KNVB woest, supporters hella kwaad en politie blij, want drie weken niet hoeven meppen op hordes losgeslagen testosteronbommen.

Supporters van De Graafschap, da's een voetbalvereniging uit Doetinchem waar de vaccinatiegraad op 86% ligt, staan bekend om originaliteit. Waar het stadion leeg bleef, werd er een groot scherm opgetuigd waar tientallen naast en bovenop elkaar staande fans er een feestje van maakten. Zonder QR en zonder het maken van onderscheid. Met capo's, vlaggen, vuurwerk en aerosolen.

Laten we er ff een stellinkje uitgooien. Zit u liever naast gevaccineerden die geen flauw idee hebben of zij covid-19 onder de leden hebben, of zou u een ongevaccineerd en getest persoon als veiliger beschouwen? U kunt niet reageren.