Zoeken

Geert Wilders was vandaag op bezoek in Sint Willebrord, Noord-Brabant. Gezellig een dagje rondlopen tussen gelijkgestemden. Natuurlijk komt ook de situatie in Oekraïne aan bod. Wanneer een journalist van de Telegraaf er naar vraagt, benadrukt Wilders dat zijn hart bloedt bij het zien van het leed, maar dat Nederland nu eenmaal vol is.

En dat komt door Mark Rutte, aldus Wilders. Hij zegt het niet letterlijk, maar in andere woorden komt het erop neer dat die arme oostblokkers maar een andere schuilplaats moeten zoeken, omdat Mark Rutte lijdt aan terminale deugtyfus. Die gek wil altijd maar oorlogsslachtoffers helpen, terwijl het in Nederland zo slecht gaat. Sommige gezinnen kunnen niet eens een iPhone 12 kopen.

'Buurlanden moeten maar helpen'

Wilders heeft een andere oplossing. Als Polen, Slowakije ''en gelukkig gebeurt dat ook'' + andere buurlanden van Oekraïne 'ze' nou gewoon opvangen, dan is Geert best bereid tot hulp op afstand. Zo lang hij maar niet wordt geconfronteerd met een ontredderd hoopje mens, dat huis en haard achterlaat uit vrees voor Vladimir Poetin en zijn gebrainwashede troepen.

Het interview wordt, zo mogelijk, nog tragischer, als de Telegraaf-journo enkele Wilders-adepten vraagt naar hun mening over de oorlog aldaar. Een oudere man zegt: ''Ah joh, is ver weg''. Een sneuzel van een jaar of 18 vindt het best okee als er wat Oekraïners naar Nederland komen, maar dan wel op voorwaarde dat zij zich ''ogenblikkelijk aan onze cultuur aanpassen''.

'Eigen volk eerst'

Geïnterviewde PVV-volger nummer 3 raaskalt in het bijzijn van 2 kinderen wat over 'eigen volk eerst' en is boos dat er miljoenen worden doorgesluist naar een rampgebied. ZIJN MILJOENEN. Voor de zoveelste keer zijn wij, de gewone Nederlanders, weer de lul.

Zucht. Zucht. Zucht. Wil jij wel graag je steentje bijdragen en echt iets voor je medemens betekenen? Check linkie Giro999