Zoeken

De modebranche is voortdurend in beweging en zeer dynamisch. Er zijn voortdurend nieuwe trends, collecties en leuke kleuren. Veel mensen vinden het dan ook leuk om mee te doen met de actuele mode en dragen de kleren die op dit moment leuk en hip zijn. Er zijn ontzettend veel stijlen mogelijk, van casual tot extravert en van modern tot klassiek.  

Wat is mode eigenlijk?

Iets wat heel erg ‘in’ is noemen we actuele mode. Als je op straat loopt, lijkt het wel of iedereen deze kleding draagt. Het gaat vaak over specifieke kleding of een kledingstijl die op een bepaald moment erg aantrekkelijk is voor heel veel mensen. Het is vaak lastig om te zeggen wie bepaalt wat modieus is. Meestal zorgen de grote kledingmerken hiervoor, maar deze kijken vaak ook naar de mensen in de straat het meest dragen. Hier passen ze hun trends dan op aan. 

Actuele mode: wereldwijd  en de geschiedenis.

Het is zeker niet zo dat de actuele mode in Nederland ook in andere landen ‘in’ is. Dit verschilt heel erg per land. Wat in Amerika heel erg ‘in’ is, kan bij ons wel helemaal niet aanslaan. Wat je wel ziet, is dat een bepaalde trend in arme landen langer aanhoudt dan in rijke landen. Mensen in rijke landen hebben meer geld te besteden en hebben dus de mogelijkheid om sneller met actuele trends mee te gaan. Mensen in arme landen kunnen dit meestal niet, zodat een bepaalde trend daar langer aanhoudt.

Zolang mensen kleren dragen, is er ook al sprake van actuele mode. Al in de tijd van de oude Egyptenaren en de Romeinen kun je aan de kleding zien hoe rijk iemand is. Tot aan de Franse Revolutie aan het eind van de 18e eeuw bestaat modieuze kleding alleen voor de adel. Daarna wordt deze voor vrijwel alle burgers toegankelijk. Kledingontwerpers maken naam en er ontstaan grote en kleine merken. In plaats van de adel van vroeger is het tegenwoordig de gewone burger die het beeld bepaalt. 

Het is heel erg lastig om te zien wat de actuele mode is en het is nog moeilijker om deze te voorspellen. Vaak kom je een heel eind door te kijken naar wat de modellen dragen op de catwalk. Ook door te zoeken in (vak)tijdschriften en te kijken naar de collecties van de grote merken kun je wel haast voorspellen wat er binnenkort ‘in’ is. Je kunt wel altijd heel gemakkelijk nagaan welke trends er zijn geweest. Heel vaak komen voormalige trends in een nieuw jasje weer terug. Als je dus maar lang genoeg wacht, ben je vanzelf weer hip.  

Zelf een bericht plaatsen op Actueel.nl?

Houdt actuele mode jou ook heel erg bezig en volg je de nieuwste trends op dit gebied? Plaats dan eens een bericht op deze website. In de tekst verwijs je met een link naar de categorie. Daarbij mag je zelf twee uitgaande links in het bericht verwerken. Voor meer informatie hierover kijk je bij ‘Artikel Aanmelden”.   

 

12-11-2021 00:00
De herenmode trends van 2021