Zoeken

Speed dating is een zeer populaire manier om een vriendin of vriendje te vinden. Het komt erop neer dat je in een korte tijd veel singles ontmoet in de hoop een date te vinden.

Dat klinkt misschien als een oubollige en wanhopige manier om iemand te ontmoeten, maar het is effectiever dan je zou denken.

Geschiedenis van Speed Dating

Hoewel speed dating een relatief nieuwe trend is, is het eigenlijk geworteld in een zeer oude traditie. Oorspronkelijk werd het gestart door een rabbi en zijn vrouw die het baseerden op een oude Joodse traditie.

Het doel van deze traditie was om Joodse singles in staat te stellen mensen van hetzelfde geloof te ontmoeten.

Tegenwoordig is speed dating zo populair geworden dat mensen van alle geloven en rangen van het leven het gebruiken om potentiële levenspartners te ontmoeten. Over het hele land worden speeddating evenementen georganiseerd van speeddating Nijmegen tot aan Rotterdam.

Hoe gaat Speed Dating in zijn werk?

Het is de eerste avond dat je een speeddate evenement bijwoont. Ja, dat klopt, je eerste avond. Dus wat nu?

Weet wat er aan de hand is. Ga er niet blind in op je eerste speed dating event. Hier zijn een paar dingen die je kunt verwachten tijdens een speeddate.

Ten eerste, er zijn meestal een of twee rijen tafels met ruimte voor twee mensen om te zitten aan elke tafel. Een kant is voor de meisjes, en een andere kant is voor de jongens.

Het aantal mensen op een speed dating evenement kan variëren, maar er zijn meestal tien paren.

Elke speeddate duurt drie tot acht minuten. In die tijd krijgen jij en je date de kans om elkaar alle vragen te stellen die je maar wilt. Je krijgt echter maar een paar minuten. Zodra de timer afgaat, moet je je gesprek afbreken en doorgaan naar de volgende persoon.

Aan het einde van het speed-dating evenement geef je de datekaart die je aan het begin van het evenement hebt gekregen aan de organisator van het evenement. Je kunt dan online gaan en jezelf matchen met de mensen die je leuk vond op het evenement. Als iemand een wederzijdse interesse in u heeft, zult u in staat zijn om contact informatie met hen uit te wisselen en een date te plannen.

Waarom Speed Date?

Speed dating is makkelijker voor singles omdat er geen drama bij betrokken is. In tegenstelling tot online dating, heb je vijf minuten om met een persoon te praten voordat je besluit om op een date te gaan. Dat betekent vijf minuten om een één op één gesprek te hebben.

Hoewel vijf minuten niet genoeg tijd is om iemand te leren kennen, weet je genoeg over hem of haar om te zien of je met hem of haar op date wilt gaan.

Je hoeft niet meer iemand te ontmoeten die in niets lijkt op zijn online profiel. In plaats daarvan kun je een date met meer vertrouwen tegemoet treden omdat je de persoon al ontmoet hebt.

Wat te vragen tijdens een Speed Dating Event?

Tijdens een speed dating evenement, heb je maar een paar minuten om de persoon die tegenover je zit een aantal zinvolle vragen te stellen die je een goed inzicht geven in hun persoonlijkheid.

Dus wat moet je vragen?

Hier zijn enkele vragen die je kunnen helpen om het gesprek snel op gang te krijgen en je meer te weten te laten komen over de persoon tegenover je.

- Wat is uw naam? (Zorg ervoor dat je elkaars naam kent voordat je het gesprek begint.)

- Wat maakt je blij of boos?

- Wat maakt je aan het lachen?

- Waar kom je vandaan?

- Waar woon je?

- Wat is je favoriete boek?

- Wat doe je graag voor je plezier?

- Wat doe je voor de kost?

- Wat is het gekste wat je ooit hebt gedaan?

- Wat is je belangrijkste doel in het leven?

Wat te dragen voor Speed Dating Event?

Geloof het of niet, wat je draagt kan een enorm verschil maken in hoe mensen je zien. Hier zijn een paar dingen die je kunt gebruiken om je imago te verbeteren op het speed dating evenement.

Draag een glimlach. Mensen zijn altijd meer onder de indruk van een persoon die er aangenaam uitziet.

Draag aantrekkelijke kleuren. Voor jongens, de kleur blauw is meestal aantrekkelijk voor vrouwen, en voor meisjes, de kleur rood is aantrekkelijk voor mannen.

Dames, let op die halslijnen. Hoewel je misschien wordt aangemoedigd om een lage halslijn te dragen, zodat de man de aandacht op je borsten zal vestigen, is dit uiteindelijk geen goed idee. De man zal afgeleid worden van het praten met jou en meer gefocust zijn op je borsten.

Draag iets dat lekker ruikt. Of het nu eau de cologne of parfum is, een lekker geurtje zal je date helpen je te herinneren. Wees alleen voorzichtig dat je het niet opdringt. Een sterke geur kan onaangenaam zijn.

Slotwoord

Je vindt misschien niet je ware liefde op een speed dating evenement, maar speed dating uitjes zijn nog steeds leuk. Op zijn minst maak je nieuwe vrienden. En wie weet?

Als je naar speed dating evenementen blijft gaan, vind je misschien wel iemand die precies bij je past. Je zult het nooit weten totdat je het probeert.