Zoeken

Ken je dat vervelende gevoel van een droge huid, geirriteeerde huid en je weet niet zo goed waar dit vandaan komt. Er kunnen natuurlijk vele oorzaken zijn maar vaak is een belangrijke factor de verzorgingsproducten die je gebruikt. Denk hierbij aan je dagelijkse shampoo, deodorant of douchegel.

Huidirritatie is meestal dé reden om voor natuurlijke verzorging te kiezen.

 

Waar komt huidirritatie vandaan?

Producenten van synthetische verzorgingsproducten kiezen vrijwel altijd voor de goedkoopste ingrediënten.

Veel van deze ingrediënten zoals kleurstoffen en parfum kunnen irritatie kunnen veroorzaken.

Wist je bijvoorbeeld dat er parfum in wordt gestopt om de geur van de chemische bestanddelen te maskeren? Bij natuurlijke huidverzorging is dat niet nodig!

 

Werken natuurlijke verzoringsproducten?

Met natuurlijke verzorgingsproducten is de kans groot dat je huid niet wordt geïrriteerd. Ik zeg expres is de kans groot omdat het kan voorkomen dat bepaalde producten niet voor jou werken. Dat zal je even uit moeten proberen. 

 

Beter voor het milieu!

Een ander voordeel van natuurlijke verzorgingsproducten is dat de zuurgraad, de vetmantel en de natuurlijke bacteriën van de huid in balans blijven. Dit komt omdat het doel van natuurlijke verzorgingsproducten is om het evenwicht van de huid niet te verstoren maar op natuurlijke wijze te ondersteunen en te herstellen. Hierdoor werken deze producten dus ook veel beter en zijn ze ook niet schadelijk voor het milieu. Een win-winsituatie.

 

Kan ik eenvoudig overstappen op natuurlijke producten?

De overstap naar natuurlijke verzorgingsproducten zal in het begin waarschijnlijk even tijd kosten, omdat je meer chemische producten gebruikt dan je zelf vaak door hebt. Maar als je leert welke producten en ingrediënten echt goed voor jóuw huid werken dan zal je niet meer terug willen.

 

Voor welke producten zijn er natuurlijke alternatieven?

Eigenlijk zijn voor al je dagelijkse verzorgingsproducten natuurlijke varianten beschikbaar. Eenvoudige producten om mee te beginnen zijn deodorant of shampoo. Met een shampoobar verzorg je niet alleen je haar op een natuurlijke manier, met één shampoobar kun je wel 80x douchen wat gelijk staat aan 3 plastic flessen.