Zoeken

Er zijn in Nederland miljoenen mensen met een tatoeage. Een tatoeage is niet een beslissing die je over een nacht slapen neemt en is iets waarmee je in principe voor het leven getekend bent. Voor veel mensen heeft een tatoeage dan ook een waardevolle betekenis. Er zijn helaas nog wel eens situaties, waarbij mensen om tal van redenen besluiten om toch van hun tattoo af te willen.

Gelukkig zijn er, mits de tatoeage aan bepaalde voorwaarden voldoet mogelijkheden om de tatoeage te laten verwijderen. Een laserbehandeling maakt het mogelijk om een tatoeage volledig te verwijderen zonder sporen of littekens achter te laten, indien dit door een professional zoals TattooNoMore.nl gedaan wordt en de juiste nazorg wordt toegepast.

Lasertechnieken worden steeds beter en efficiënter

Er zijn als gezegd diverse technieken die gebruikt kunnen worden bij het verwijderen van een tatoeage. Er zijn twee methodes die het meest worden toegepast. De eerste is de nanoseconde laser. Deze specifieke techniek geeft een zeer snelle laserflits op de huid. Deze laserflits wordt op een golflengte uitgezonden en is op zwarte inkt zeer effectief, maar werkt vaak niet goed op andere soorten kleuren.

Er zijn met deze techniek soms wel iets meer sessies nodig. De zogenaamde Quanta laser techniek is een meer geavanceerde techniek die in opkomst is. Deze techniek werkt vaak sneller en is ook effectiever. Bij de Quanta laser is de laserflits aanzienlijk korter vergeleken met de nanoseconde laser. Ook voor de verwijdering van blauwe en groene kleuren werkt deze methode vaak goed.

De juiste nazorg is belangrijk voor het beste resultaat

De techniek op het gebied van laserbehandelingen om tattoos te laten verwijderen is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Het moet wel gezegd dat een laserbehandeling tijd in beslag neemt en dit bestaat dan ook uit meerdere sessies. Het is belangrijk dat er tussen en na de sessies op de juiste manier wordt omgegaan met het gebied op de huid. De huidcellen worden door de laser als het ware gebroken, waarna het lichaam via een soort reinigingsproces de inkt zelf afvoert over tijd.

Het eigenlijke proces in het lichaam vindt dan ook plaats na de lasersessie en de huid dient dan ook zo goed mogelijk onderhouden te worden. Dit betekent onder andere gematigde blootstelling aan de zon en ook niet zwemmen of het gebied overtollig nat maken om ontstekingen en infecties te voorkomen.