Zoeken

Wie online een tweedehands auto zoekt, komt verschillende mogelijkheden tegen. Helaas is Nederland een relatief klein land, dus wordt er regelmatig over de grenzen gekeken. Een land waar veel tweedehands auto’s verkocht worden, is Duitsland. Er is meer keuze en de auto’s kunnen goedkoper zijn dan in Nederland.

De voordelen van een Duitse auto importeren

Relatief veel tweedehands auto’s komen uit Duitsland. Dit is ook gelijk het grootste voordeel, want dit betekent dat er meerdere bedrijven zijn die je erbij kunnen helpen. De hulp die zij aanbieden varieert van de administratie gedeeltelijk overnemen, tot het gereed afleveren van de geïmporteerde auto. Afhankelijk van wat je zoekt en de moeite die je zelf wilt doen, is er vast iets te vinden.

Duitsland is lid van de Europese Unie, waardoor het eenvoudiger is om een auto daar aan te schaffen en in Nederland in te voeren, dan wanneer je een land buiten de EU kiest. Omdat het ons buurland is, is het eenvoudig om erheen te reizen. Je kan met de gewenste auto een proefrit maken, in plaats van enkel digitaal bekijken.

Duitsland heeft een grote bevolking. Dit ervoor zorgt dat er ook een groot aanbod tweedehands auto’s is. Niet alleen kunnen specialisten het dus overnemen, maar door de brede selectie, is er vast een auto van het gewenste merk of model te vinden. Genoeg keuze dus!

De nadelen van een Duitse auto importeren

Voordat je gelijk overgaat tot het importeren van een Duitse auto, is het belangrijk om na te denken over de volgende factoren. Er komen, naast de aanschafkosten, nog extra kosten bij voor het invoeren van de auto. Enkele sites bieden ook een berekeningstool aan om te kijken of het daadwerkelijk goedkoper is om de auto te importeren.

Als Nederlander mag je niet met een buitenlands kenteken rijden. Voor aankoop moet je nadenken over hoe je de auto dus naar Nederland brengt. Je kan bijvoorbeeld de auto met de trailer naar Nederland brengen, of zelf naar de grens brengen en dan op een trailer zetten. Het helpt als je van tevoren de papieren in orde hebt, zodat je hem soepel naar Nederland kan laten brengen.

Mocht er onverhoopt toch iets mis zijn met de auto, dan kan een geïmporteerde auto problemen opleveren. Het bedrijf waar de auto gekocht is, zit in een ander land. Indien je naar een Nederlandse garage gaat, kunnen er extra kosten bij komen.

Tot slot, houd er rekening mee dat als een aanbieding te mooi klinkt om waar te zijn, dat meestal het geval is. Let er dus goed op bij de aankoop van een goedkope tweedehands auto, want je kan een kat in de zak kopen.

Samengevat

Bereken van tevoren of je echt voordeliger uit bent met een geïmporteerde auto uit Duitsland. Er komen nog meer kosten bij kijken dan enkel de aankoop van de auto. Echter, een Duitse auto kan wel degelijk goedkoper zijn dan dezelfde auto in Nederland. Online zijn er genoeg opties te vinden en er zijn verschillende bedrijven die bij het importeren kunnen helpen.