Zoeken

Lenen en Sparen – lees het actuele nieuws over leningen en spaarvormen

Als je geld over hebt dan kun je sparen voor bijvoorbeeld een nieuwe fiets, auto of keuken. Als je geld tekort hebt dan kun je geld lenen. Je kunt dan die nieuwe fiets of keuken wel direct kopen, maar je zult het geldbedrag in gedeelten moeten afbetalen aan de geldverstrekker. Er zijn verschillende manieren om te lenen en even zoveel mogelijkheden om te sparen. Welke manier het beste bij jou past, is vaak heel persoonlijk. 

Actueel nieuws over sparen

De meeste mensen zetten iedere maand een bepaald bedrag op een spaarrekening. Zo sparen ze voor iets wat ze later willen kopen. Doordat de bank rente betaalt over jouw spaargeld, wordt het spaarbedrag nog iets groter. Op dit moment is het grote nadeel van sparen dat banken nauwelijks tot geen rente meer geven op een spaarrekening. Je kunt meer rente krijgen door je spaargeld voor een langere tijd vast te zetten. Je kunt er dan een bepaalde periode niet over beschikken.  

Lees het laatste nieuws over deposito sparen, persoonlijke lening en doorlopend krediet.

Als je doet aan deposito sparen dan zet je je geld een tijdje vast. De tijd die je geld vaststaat, noem je looptijd. Je kunt niet aan je geld komen, totdat de looptijd voorbij is. Doordat je gebruik maakt van een looptijd geeft de bank je een hogere rente dan je zou krijgen op een gewone spaarrekening. In principe werkt het zo dat hoe langer je je geld vastzet hoe hoger de rente is. Het rentepercentage wordt vooraf bepaald en geldt voor de hele looptijd. 

Een persoonlijke lening is een bepaald geldbedrag dat direct op je rekening wordt gestoord. Vervolgens los je dit bedrag in gedeelten af. Over de aflossing betaal je rente. Bij een persoonlijke lening staan de tijd waarin je moet aflossen en het rentepercentage vast. Je weet dus precies wanneer je van de lening af bent en hoeveel rente je betaalt. Het is niet mogelijk om tussendoor extra geld te lenen. 

Zoals de naam al zegt, kun je bij een doorlopend krediet voortdurend bepaalde bedragen lenen. Het bedrag dat je aflost, kun je namelijk later weer opnemen. Deze manier van lenen is erg handig als je geld achter de hand wilt hebben, of als je in een korte tijd over een groot geldbedrag wilt beschikken. Bij een doorlopend krediet betaal je alleen rente over het bedrag dat je opneemt. Deze rente is wel variabel en staat niet vast voor de hele looptijd. Nadeel van een doorlopend krediet is dat je niet precies weet wat de looptijd zal worden. 


Zelf een bericht plaatsen op Actueel.nl?

Ben jij helemaal ingevoerd in de wereld van lenen en sparen? Dan vind je het vast wel leuk om zelf een bericht te plaatsen op deze website. Het is de bedoeling dat je in een actuele tekst met een link verwijst naar de categorie. Daarnaast mag je zelf twee uitgaande links in het bericht toevoegen. Meer weten? Kijk dan bij ‘Artikel Aanmelden”.