Zoeken

Dat wil jij toch ook? Af van het teveel aan vet aan je lijf. Met een keto dieet verander je de manier waarop je energie verkrijgt uit voeding. De verbranding van glucose (suikers) wordt getransformeerd naar een verbranding van vet. Je gaat vet verliezen en vooral op die plekken waar het je het meest in de weg zit. Dit heeft niet alleen esthetische gevolgen omdat je er beter uit gaat zien maar ook hele belangrijke gevolgen voor je gezondheid.

Wat is een Keto dieet schema?

Het ketodieet schema is een 30 dagen durend programma gebaseerd op de huidige kennis van de voedingswetenschap. Het uitgangspunt is te ontdekken welke voedingsproducten voor vetopslag zorgen. Deze laat je in het vervolg staan en hier kies je andere voor. Makkelijk gezegd….. en gedaan: 30 dagen lang, 3 keer per dag zoveel eten als je wilt. Hongergevoel staat niet in ons woordenboek. We houden tijdens de 30 dagen de bloedsuikerspiegel stabiel waardoor je geen suikers uit je voeding gaat verbranden maar vetreserves die zijn opgeslagen.

Vet verbranden in ketose

De voedingswijze tijdens het keto dieet bestaat uit een lage inname van koolhydraten en is hoog in vet. Dit zorgt ervoor dat je tijdens je eerste week in ketose gaat. Maar wat is ketose en hoe geraak je in dit stadium? De meeste mensen halen hun energie uit een grote hoeveelheid koolhydraten die in hun maaltijden en tussendoortjes zitten. Koolhydraten laten je bloedsuikerspiegel erg snel stijgen, forceren je alvleesklier tot aanmaak van insuline, de insuline moet er voor zorgen dat je suikerspiegel weer daalt. Insuline heeft de gewoonte om deze koolhydraten op te slaan als lichaamsvet, het is dus de moeite om je suikerspiegel laag en in balans te houden.

Wanneer je koolhydraten weglaat of je inname hiervan sterk verlaagd, zend je een boodschap naar je lichaam dat het moet switchen van energiebron. De lever gaat zowel het vet dat je eet als het opgeslagen lichaamsvet omzetten in moleculen, ketonen genaamd. Als het aantal ketonen in je bloedbaan stijgt tot een bepaald level ben je officieel in een staat van ketose. Op dit punt aangekomen gebruikt je lichaam ketonen als primaire energiebron. Dit houdt in dat je lichaam vet verbrand om te functioneren in plaats van suikers.