Zoeken

Dit is een mededeling voor Jaap van Dissel en kornuiten, de WHO en elke arts die denkt verstand te hebben van Covid-19. U kunt ermee ophouden, met vervroegd pensioen of gewoon wat anders gaan doen. Oud Forum Democraat Wybren van Hahahaga, inmiddels leider van een marginaal partijtje die hij naar zichzelf vernoemd heeft, biedt de enige werkende oplossing tegen het coronavirus. 

Van Haga mocht gisteren om wat voor reden dan ook aanschuiven bij Eva Jinek. Onderwerpen van gesprek waren de afschaling van IC-bedden en hoe vanaf nu te handelen om te redden wat er te redden valt. Tegenover de politicus zit IC-arts Peter van der Voort, die dagelijks de alsmaar toenemende druk op ziekenhuizen en personeel aan den lijve ondervindt. Jinek vraagt vervolgens aan van Haga: ‘Als we nu iets moeten oplossen zodat we niet weer in een lockdown hoeven, wat is daarvoor uw voorstel’?

‘De IC’s. Ja, daar hadden we anderhalf jaar geleden aan moeten beginnen’. Vervolgens trekt hij een off-topic vergelijking met een stevige griep, waarop Jinek het nogmaals probeert. Daarop begint Van Haga over gevaccineerden en ongevaccineerden op de IC. Na nog driemaal wartaal over onder andere de nonsens van lockdowns, horecaatje pesten en nog veel meer eromheengelul reikt hij de oplossing aan. ‘Kijk, het is helemaal geen probleem. ‘Als je een snotneus of corona hebt, blijf je thuis. En volgens mij ben je er dan’.

Goh, Wybren. Dit was nog nooit in iemand opgekomen.