Zoeken

Blinde nucleaire aanval paniek in Nederland. Rusbaas Vladimir P. heeft met het huiveringwekkende n-woord gedreigd. En dat niet alleen, want gister is er geknokt bij kerncentrale Zaporizja. Ging nog bijna mis, met zes actieve reactoren. Gelukkig werd een uitslaande brand snel geblust. Desalniettemin is Holland officieel in de opperste staat van overlevingsmodus.

Want bom + radioactieve troep = wereldramp. Daar is de klimaatcrisis niets bij. Prepwinkels beleven gouden tijden aan angstige burgers in desperate need of een gasmasker en blikjes poedersoep. En staan die Russen onderweg naar NL weer ergens vast met een laag moraal en zonder benzine? Dan kun je dat masker altijd nog gebruiken tijdens carnaval 2023.

Wie ook flinke omzetstijging opmerkt, zijn Etos en Kruidvat omdat iedereen massaal jodiumpillen hamstert. Die verkleinen de kans op schildklierkanker bij een kernramp. Mart de Kruif, oud-Commandant Landstrijdkrachten, snapt niks van die typisch Nederlandse impulsiviteit en pleit bovendien voor een tegenovergestelde strategie.

''Door hieraan mee te doen, laat je Poetin zien dat je bang bent. Je moet juist niet wijken voor hem. Maar ja, je kunt mensen niet tegenhouden.''