Zoeken

Weet u wat wij zo mooi vinden aan de corona pandemie? Iedereen lult maar wat. Joe Biden zei onlangs dat alle ongevaccineerden kapotdood zouden gaan. Massale sterfte. Over tig lijken op straat moeten klimmen om bij de ingang van de Walmart te komen. Vaccin = enige uitweg op overleving. Maar toen was daar ineens het 'andere jasje', aldus blaasjaap van Dissel. En nu? 

Omicron blijkt veel minder ziekmakend. Dat zeggen wij niet, dat vertelt de bezettingsgraad van ziekenhuizen. Neemt niet weg dat die deals met Moderna, Pfizer en Janssen nog gewoon van kracht zijn. De bekende molensteen. Nederland blijft maar aan de lopende band vaccins bestellen en guess what!? Ze sturen een groot gedeelte ervan naar Afrika. Om de mensen te 'beschermen'.

Problemen creëren die er helemaal niet zijn

Jaja. In Afrika is het overgrote gedeelte van de populatie niet gevaccineerd. EN. ZE. BESTAAN. NOG. Geen code zwart, niets. Gewoon nog steeds elke avond met de hele familie lekker voodoo-rituelen rond het kampvuur uitvoeren. Niks mis mee.

Beetje off-topic, maar in de meeste Afrikaanse dorpen hebben ze geen tv, geen krant en gelukkig voor hen al helemaal geen Hugo de Jonge. Dat zal ongetwijfeld een hoop schelen.

Terwijl Israël de vierde en vijfde chemische proeven uitvoert op mensen, en u in Nederland als een trillende bever zit te wachten op uw booster-SMSje, stellen twee Nederlandse internisten dat de volgende coronagolf nóg veel rooskleuriger zal uitpakken als Omicron. 

Corona lost eenzaamheid op

Eerder werd al duidelijk dat we met corona moeten leren leven, maar nu wordt het virus mogelijk zelfs een vriend. Dat je gewoon zegt: Ja we gaan morgen zwemmen. Corona gaat ook mee. Of: Was gezellig in het café, we hebben Corona naar huis gedragen. Niemand hoeft meer alleen te zijn vanaf binnenkort. Uw maandag begint dus met meer dan prima vooruitzichten.