Zoeken

De 72-jarige Monique en haar man Corné Floresse uit Etten-Leur dachten de storm Eunice gisteren te slim af te zijn. In vol ramptoerist-ornaat voor de tv, smikkelend van zelfgebakken frietjes en de frikandel van Corné. Maar dit verhaal kent een keerzijde. Opeens gaat het mis, wanneer gulzige Mo een te grote hap neemt en vergeet te slikken...

Corné doet zijn verhaal tegenover Omroep Brabant. "Ze kreeg geen lucht meer en voordat ik het goed en wel besefte, raakte ze bewusteloos. Het was afschuwelijk." Gelukkig heeft Corné de fijne kneepjes van de Heimlich-methode onder de knie. Hij schudt en schudt, maar Monique ligt er roerloos bij.

Huisartsenpost: Op dit moment zijn wij gesloten

Plan B dan maar, noodnummer 112. Tot woede van Corné krijgt hij niemand aan de lijn. Vermoedelijk omdat er duizenden bellers aan telefoon hangen om over dakpannen en bomen te vertellen. Ook bij de huisartsenpost kreeg hij behalve een geautomatiseerd bandje met de openingstijden nul op het rekest. "Dat was het dan, ik dacht dat ik mijn vrouw ging verliezen door een frikandel", aldus Corné.

Maar dan grijpt Jezus in en duwt de worst alsnog door haar keel. Mo komt bij. Corné heeft een andere lezing en gooit het op de mislukte Heimlich. "Het is haar redding geweest dat ik zo snel heb ingegrepen. Het gaat nu goed met haar. We gaan vanavond weer frikandellen eten." 

112 = klotebedrijf

De gepensioneerde Corné heeft geen goed woord over voor de lamzakken die met hun pik zitten te spelen achter een alarmlijn. "Bij een levensbedreigende situatie moet je gewoon iemand aan de telefoon krijgen. Ik vind dat er meer telefoonlijnen beschikbaar moeten zijn." 

Corné laat het er niet bij zitten en heeft een recensie geplaatst over 112 op Google. "Met 1 ster. Dat zal hen leren."