Zoeken

Manuele therapie is een effectieve techniek binnen de fysiotherapie. Enerzijds helpt het bij het beter functioneren van de gewrichten en anderzijds bij het verbeteren van de houding en bewegingen. Een belangrijk kenmerk van manuele therapie is dat de effecten snel merkbaar zijn. Je voelt snel een verbetering in de beweeglijkheid en een afname van pijn.

 

Bij welke klachten wordt manuele therapie toegepast?

 

Als je een gewricht nauwelijks kunt bewegen of je hier pijn ervaart kan manuele therapie dit verhelpen. Manuele therapie wordt veelal toegepast op de wervelkolom, omdat nek- en rug gerelateerde klachten de meest voorkomende aandoeningen zijn binnen de fysiotherapie. Ook zitten de gewrichten in deze gebieden relatief snel “vast”. Ook bij uitstraling naar de schouders en/of armen kan manuele therapie worden toegepast.

 

Wat doet een manueel therapeut?

 

Deze behandeltechniek wordt uitgevoerde door manuele handelingen, oftewel “handwerk”. Door de gewrichten los te maken (en de spieren eromheen) met snelle en korte bewegingen wordt de balans hersteld en wordt er meer vrijheid gecreëerd.

 

Een manueel therapeut is een algemeen fysiotherapeut die een vervolgstudie heeft gedaan op WO-niveau. Daarmee heeft hij/zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam (in het bijzonder van de wervelkolom).

 

B&B Healthcare

 

B&B Healthcare is een ervaren fysiotherapiepraktijk in Den Haag en omstreken en heeft meerdere manuele therapeuten in dienst.