Zoeken

Je zou het tussen alle heisa in bijna vergeten, maar naast de zichtbare vijand Rusland, zijn we ook nog steeds in strijd met de onzichtbare vijand: Covid-19. Gekke Ernst en zijn kliek melden vandaag 27.438 nieuwe patiënten. Volgens onze correspondent ligt het uitbraak-epicentrum in 020.

Het weektotaal ligt volgens het RIVM op 250.993 slachtoffers. Iemand die daar met een rekenmachine overweg kan, heeft becijferd dat dit neerkomt op een gemiddelde van 35.856 getroffenen per dag. De vijand verliest in zekere mate terrein, zo concludeert dezelfde rekengeleerde. Vorige week lag het weekgemiddelde namelijk op 49.655 covidiërs.

Kuipers als dief in de nacht naar Brussel voor verlenging COVID certificaat

Nu iedereen zwaar is afgeleid dankzij dorpsgek Poetin, ziet het kabinet (lees: Ernst Kuipers) een uitgelezen kans in het geniep naar Brussel af te reizen. Doel: verlenging houdbaarheidsdatum covid-certificaat. Die wordt door uw strot heengeduwd tot en met 30-06-2023.

Of dat nog nodig is? Stel dat de vijand onverhoopt weer een 'ander jasje' aanneemt, dan is zo'n levensreddend groen vinkje altijd praktisch. Volgens Ernst vraagt de epidemiologische situatie' daarom. De show must go on, mede mogelijk gemaakt door de vrienden van Hugo live.