Zoeken

De zomer komt eraan! Een tijd van veel buiten zijn, wandelen, zwemmen, tuinieren of in de cabrio rijden. Wat je hobby ook is, een goede huidverzorging is zeker in de zomer essentieel. Doordat we zoveel buiten zijn, is je huid veel uren blootgesteld aan de weersinvloeden. Je krijgt een droge huid van een oostenwind, pijnlijke handen van het tuinieren en droog haar van in de cabrio rijden, zeilen of van zwemmen. Het belang van goede huidverzorging is in de zomer nog groter. In dit artikel lees je er alles over.

Hoe ziet een goede huidverzorging eruit?

Bij een goede huidverzorging gebruik je oliën en crèmes. Verzorgingsolie trekt in de huid waardoor het bijdraagt aan het vochtgehalte in stand houden en tegen uitdrogen beschermt. Ook chloor en andere stoffen zullen minder effect op de huid hebben als er een beschermd laagje olie op zit. Voor je haar is de verzorging anders. Hierbij wil je je hoofdhuid hydrateren, maar niet met vet haar rondlopen. Haarolie gebruik je als een masker die je daarna uitwast. Een uitzondering hierop is baardolie, je laat deze olie in je baard zitten zodat deze een mooie volle uitstraling krijgt. Waar moet je op letten bij verzorgende oliën kopen?

Natuurlijke verzorgingsproducten

Natuurlijke verzorgingsproducten, zoals die van Midgard, zijn gemaakt van 100% natuurlijke en biologische oliën en ingrediënten. Een verzorgingsolie is een complex product dat uit veel meer dan alleen olie bestaat. Het is een combinatie van vaak verschillende basis oliën die gekozen zijn op basis van de eigenschappen. Denk aan snel intrekken, de beschermende laag die het achterlaat en het effect dat olie op de huid heeft. Aanvullend daaraan zitten er kruidenextracten in de olie die een ondersteunende werking hebben. Verder is er natuurlijk de geur, want je wilt dat zeker een baardolie of gezichtsolie wel lekker ruikt.

Extra bescherming tijdens bepaalde activiteiten

Er zijn basisoliën, zoals een gezichtsolie of huidolie, maar er zijn ook oliën die je gebruikt als je huid dat wat meer nodig heeft. Een wondolie smeren kan op een beschadigde huid, en een voetenolie helpt om een lange wandeltocht af te leggen. Wanneer je actief met je gezondheid bezig wilt, verdiep je dan zeker in verzorgende oliën. Wanneer je eenmaal de producten hebt gevonden en je gaat ze gebruiken, kun je soms merken dat je huid er echt om gevraagd heeft. Alsof je bij wijze van spreken water in de woestijn komt brengen, zo kan een goede verzorgingsolie je huid voeden en herstellen.