Zoeken

Het lijkt erop dat er een nieuwe uitdager is voor FIFA's monopolie op het gebied van voetbal games. UFL is een nieuwe soccer game welke binnenkort wordt gelanceerd. Nu Pro Evolution Soccer totaal van het toneel is verdwenen is de hoop gevestigd op UFL, een footy game ontwikkeld door de nieuwe game studio Strikerz Inc.

UFL stapt af van het Play to Win principe

Een van de redenen dat UFL is ontstaan is doordat FIFA meer en meer een spel is geworden waar je portemonnaie bepaald of je zal winnen of niet. Het gokelement hierin is groot. Iets wat EA, de makers van FIFA jaarlijks tientallen miljoenen oplevert. Dit is niet wat de makers van UFL in een voetbalspel wilden zien. Ze willen dat spelers het gevoel krijgen dat ze kunnen winnen door goed te spelen en vaardigheid te gebruiken, in plaats van alleen maar meer geld uit te geven.

De makers van UFL zijn vol vertrouwen

Strikerz Inc, de ontwikkelaars achter UFL , zijn een nieuwe studio en werken met een veel lager budget dan EAsports maar desondanks wisten ze al enkele spraakmakende licenties in de wacht te slepen. Onder andere zijn ze een partnership aangegaan met Borrussia Dortmund, Celtic, Westham en Manchester City, een van de grootste en meest succesvolle clubs in het wereldvoetbal. Dit is een goed teken voor het spel, want het betekent dat UFL niet alleen potentie heeft om een goed spel te worden, maar ook dat het de steun heeft van enkele van de grootste namen in het voetbal.

Romero Lukaku ambassadeur van UFL
Een van de populairste spelers in het Belgische voetbal, Romelu Lukaku, is ambassadeur voor UFL. Hij is ervan overtuigd dat dit spel heeft wat nodig is om FIFA te onttronen als de koning van de voetbalspellen. Lukaku zegt: "UFL is het perfecte spel voor alle voetbalfans. Het biedt een realistische ervaring en geweldige gameplay."

Trailer gameplay beschikbaar januari 2022

Behalve het delen van plaatjes van spelers en enkele teasers hebben we nog weinig van het nieuwe UFL spel gezien. Echter een dezer dagen zal de eerste trailer verschijnen met gameplay beelden. Uiteraard zullen we deze op Actueel laten zien.