Zoeken

Hou je van een uitdagend kaartspel dat je in je eentje kan spelen? Dan is Spider Solitaire het perfecte spel voor jou! Deze variant van het populaire Patience spel is perfect voor iedereen die van een goede hersenkraker houdt. Er zijn verschillende versies van Spider Solitaire om uit te kiezen, dus je kunt degene vinden die het beste bij jouw speelstijl past. Bovendien kan je op spidersolitaire.be gratis online spelen!

Wat is Spider Solitaire

Spider Solitaire is een online kaartspel dat je alleen speelt. Er zijn heel veel verschillende uitvoeringen maar het doel van het spel is altijd hetzelfde. Je moet uiteindelijk alle kaarten wegspelen. Het spel dankt zijn naam aan het Amerikaans Engelse woord voor alleen, dat Solitaire is.

Hoe speel je Spider Solitaire?

De regels van Spider Solitaire kunnen iets verschillen, afhankelijk van welke versie je speelt. Het basisprincipe is echter altijd hetzelfde. Je moet alle kaarten van de tafel verwijderen door stapels kaarten te maken in oplopende volgorde van Aas tot Koning.

Er is een bepaalde volgorde waarin je de kaarten moet spelen om ze goed te kunnen plaatsen. Deze opstelling verschilt echter van die van de onderste rij kaarten en de bovenste rij kaarten, waar de azen liggen.

Als je een regulier kaartspel gebruikt, is de eerste rij die aan de beurt is meestal de onderste. Je begint met kaarten op de onderste rij te leggen. De volgorde begint met K, gaat verder via H, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5 en 4 voor je eindigt met 2. Tenslotte mag je de hele rij verplaatsen om bij je Aas te komen.

De volgorde van de kaarten verandert als ze direct op de Azen gelegd kunnen worden. Als je bijvoorbeeld een harten aas hebt en je volgende kaart is een harten 2, dan mag je de harten 2 naar de harten aas slepen.

Je mag dan je stapel op die manier opbouwen. Je hebt dus deze volgorde: A, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10 van de onderste kaart naar de bovenste kaart. Het is ook essentieel op te merken dat gelijkvormige en gekleurde kaarten alleen bij elkaar geplaatst kunnen worden.

Een schoppen 9 kan niet op een harten 10 gelegd worden, zoals in de spelregels staat. Als je een fout maakt, wordt de kaart gewoon teruggelegd op de stapel waar hij vandaan kwam, zodat je hem kunt opsporen. Je kunt kaarten die al op de stapels liggen naar nieuwe stapels verplaatsen, zolang ze maar de juiste kleur hebben.

Verschillende versies van Spider Solitaire

Patience dankt een groot deel van zijn bekendheid aan de versie meegeleverd met Windows. Het besturingsprogramma van Microsoft heeft door de jaren heen steeds meer verschillende solitaire spellen toegevoegd, waaronder Spider Solitaire Windows. Maar daar blijft het echt niet bij, kijk alleen al eens op Spidersolitaire.be en vind tientallen verschillende versies met ieder hun eigen uitdaging.