Zoeken

Voormalig IT-beveiligingsspecialist van het Playstation Network Emma Majo doet ff boekie open over het reilen en zeilen binnen de Playstation afdeling. Volgens de inmiddels ontslagen IT-beveiligingsmedewerker worden vrouwen helemaal kapotgediscrimineerd. In een officiële aanklacht tegen Sony haalt Majo de volgende punten aan.

Bij haar entree in 2015 was er een verhouding van 60% mannelijke werknemers en 40% vrouwelijke loonslaven. In plaats van dat recht te trekken heeft Sony alleen nog maar meer mannen aangenomen. Majo stelt voorts dat vrouwen zwaar worden onderbetaald, terwijl ze tijdens haar dienstverband nooit promotie heeft gemaakt, iets dat volgens haar nagenoeg ‘onmogelijk’ zou zijn voor vrouwen.

Tot dusver al aardig gek, maar het wordt nog frappanter. Sommige leidinggevenden wilden namelijk niet alleen in een ruimte te verblijven met een vrouw. Als dat toch gebeurde, werd er voor straf geen woord gewisseld. In andere gevallen moest er een mannelijke collega bijkomen, waarmee de communicatie werd gevoerd. Ook een verzoek indienen moest volgens Majo altijd via een mannelijke collega. De positie van die collega boeide niet, al was het een stagiair.

Nadat de voormalig werkneemster een klacht indiende wegens discriminatie, werd ze ontslagen. Volgens het slachtoffer is dat onrechtmatig. Ze eist daarom een boete voor het bedrijf, herziening van beleid rondom discriminatie  en compensatie voor alle vrouwen die de afgelopen vier jaar voor Sony werkten.

Wilt u de volledige aanklacht lezen? Dat kan hier.