Zoeken

We zullen de treffende vergelijkingen maar achterwege laten, terwijl alle ellende wederom in Oostenrijk begint. Het Alpenland bereid een wet voor die moet leiden tot een vaccinatieplicht voor de gehele bevolking. Uiterlijk op 1 februari 2022 moet de wet ingaan.

De vaccinatiegraad in het land bungelt zo rond de 65 procent. ‘Dat is schandalig laag’, aldus Bondskanselier Alexander Schallenberg die spreekt van een ‘moeilijk besluit’. Haha, ja sure. De man begon vier dagen geleden met het opsluiten van ongevaccineerden, gewoon omdat dat blijkbaar kan en gaat nu volledig Kim Jong-Un op de bevolking. 

Anyway. Met dit besluit kunt u op uw vingers natellen dat de weg alvast geplaveid wordt om ook in Nederland binnen afzienbare tijd over te gaan tot verpflichtung. Want die niet aflatende druk op de zorg he, vrienden van het goede leven. Diezelfde zorg waar de toekomstige coalitie D66, VVD, CDA en ChristenUnie een mentale razzia op pleegt, door continu tegen IC-opschaling te stemmen. 

Een interessant vraagstuk is overigens hoe men in Oostenrijk de vaccinatieplicht gaat afdwingen en wat er met mensen gebeurt die halsstarrig blijven weigeren. Wij hebben daar best een ideetje over...