Zoeken

Terwijl Joe Biden krampachtig probeert de broekjes van Russen vol te laten lopen met tal van sancties, lacht de voormalige POTUS Donald Trump zijn opvolger in een Amerikaans radioprogramma keihard uit. Hij zegt onder meer dat de aangekondigde sancties 'een maat van niks' zijn en noemt de zet van Rusbaas Poetin om Donetsk en Loehansk te erkennen als onafhankelijke volksrepublieken 'geniaal'.

Volgens de Republikein zou die erkenning overigens nooit in Poetins hersens zijn opgekomen, toen Trump nog bezig was met het great maken van America. Zij waren matties, je weet toch. Ook nu hij moet toekijken vanaf de zijlijn niets dan lof voor zijn Russische vriend, die druk bezig is met zijn 'vredesmissie'.

Het erkennen van de pro-Russische regio's is ''geniaal, echt geweldig'' aldus Trump. ''Hoe slim is dat? En hij valt er binnen als 'vredesbewaarder. Wat een sterke vredesmacht! De sterkste vredesmacht die ik ooit heb gezien. Er waren meer legertanks dan ik ooit heb gezien. Ze zullen er de vrede inderdaad wel bewaren. Dit is een erg snuggere man. Ik ken hem heel goed. Heel, heel goed.''