Zoeken

De Amerikaanse dwergacteur Peter Dinklage kan maar moeilijk leven met de remake van Disney's Sneeuwwitje en de 7 dwergen. In de WTF-podcast van komiek Marc Maron vertelt hij wat het sprookjesverhaal met hem doet. 'Fucking backwards dat verhaal en ook nog stereotyperend. Pfff, dwergen leven helemaal niet in een grot'. 

Lieve Peter, het is een sprookje. Fictie. Verzonnen. Denk je soms ook dat er wolven zijn die voor de gelegenheid een rood kapje over hun hoofd doen en zich voordoen als mens? Heb je eigenlijk wel eens nagedacht over hoe bodybuilders zich voelen, telkens wanneer zij de Hulk zien? Bodybuilders zijn helemaal niet groen!

Disney gaat 'anders om' met dwergmensen

Filmproducent Disney laat in een reactie weten niet aan stereotypering te willen doen. Daarom gaat het bedrijf 'anders om' met de zeven personages uit de film. Wat daar exact mee bedoeld wordt is niet duidelijk. Hoe ga je eigenlijk anders om met mensen? Een aai over de bolletjes ofzo? Ook is er overleg gevoerd met een groep dwerggroeiers.

Ondanks dat dwergen tot veler verbazing niet in een grot wonen maar vaak in woningen van steen en cement, met gas, licht en water en zelfs internet, staan de opnames van deze remake (het orgineel dateert uit 1937) op de planning voor aankomende zomer.