Zoeken

Vladimir Poetin kan de oorlog in Oekraïne als verloren beschouwen, nu de European Broadcasting Union (EBU) de zwaarst mogelijke sanctie heeft uitgevoerd. Het komende Eurovisie Songfestival is verboden voor Russen. Stoj en niet verder. 

Vreselijk nieuws voor lokale matroesjka's met een gouden keeltje, op zoek naar een beter leven maar hee: daar mogen jullie die narcistische, bezeten gek zonder ziel (aldus George W. Bush) in het Kremlin voor bedanken. In elk geval betekent dit dat Oekraïne het met 2 eindzeges nog minimaal een jaar voor blijft staan op Rusland (1x winst).

De EBU heeft het besluit overigens gemaakt doordat Finland en Estland in eerste instantie dreigden thuis te blijven wanneer er een Rus zou komen opdraven. Ook Nederland, Denemarken en Zweden zagen geen heil in de aanwezigheid van zo'n annexerende bolsjewiek. 

"We blijven toegewijd aan het beschermen van de waarden van een culturele competitie die internationale uitwisseling en begrip bevordert, het publiek samenbrengt, diversiteit viert door middel van muziek en Europa verenigt op één podium”, schrijft de organisatie.