Zoeken

De laatste jaren zijn digitale betaalmiddelen sterk in opkomst. De bekendste daarvan is de Bitcoin. Je kunt dit betaalmiddel het beste zien als een digitale manier van betalen met een computercode. Het grote verschil met betalen met de klassieke betaalmiddelen, is dat er geen centrale bank of centrale beheerder aan te pas komt. Je wisselt de cryptomunten onderling uit. Dit noemen we peer- to- peer. Er komen steeds meer plekken waar je kunt betalen met Bitcoins.

Actueel nieuws over het kopen van Bitcoins

Als je in van plan bent om Bitcoins te kopen dan kun je online bij verschillende ‘wisselkantoren’ terecht. Hier wissel je je euro’s om in deze cryptomunt. Wil je deze munten kopen dan heb je een virtuele portemonnee nodig, een zogenaamde Bitcoin Wallet. Dit is een soort rekening die je opent. Hiermee kun je dus aankopen, maar ook betalen. Je kunt deze Wallet ook gewoon als app op je smartphone zetten. Dit is vooral erg handig als je veel handelt in Bitcoins.

Zelf een artikel plaatsen op Actueel.nl?

Ben je een echte handelaar in Bitcoins of vind je het gewoon interessante materie? Plaatst dan zelf een bericht in deze rubriek. Het enige wat je moet doen, is een link naar de categorie plaatsen in je tekst. Daarnaast mag je ook twee uitgaande links plaatsen. Bij “Artikel Aanmelden” vind je meer informatie hierover.