Zoeken

Mark Rutte heeft Nederlanders gedreigd de komende tijd op zijn post te blijven zitten als min-pres. Daarmee drukt hij de insinuatie van de Duitse krant Die Welle, dat hem naar voren schoof als kandidaat-opvolger van de aftaaiende NAVO-officier Jens Stoltenberg, voortijdig de kop in.

'Nee, ik ga niet weg', aldus Rutte tot afgrijzen van 17 miljoen mensen. 'Ik heb de mooiste baan van de wereld'. Elke twee weken mag ik, eerst met Hugo, die nu ja-knikkend over bouwplaatsen banjert en net doet alsof hij verstand heeft heipalen en moerbouten, en nu met Ernst en Jaap op tv komen. Wie wil dat nu niet, jongens?

Jullie denken toch niet dat ik zin heb om mezelf druk te maken over Poetin en dat aanhoudende gejank over die fucking Krim. Lekker boeiend of hij dat 3e wereldland inneemt of niet. Die oostblokkers kosten toch alleen maar klauwen met geld. Steunpakketje hier, noodhulpje daar. @Hugo Heb jij er trouwens nog een paar nodig op de bouwplaats?

Nee, dan heb ik het veel liever over wat echt belangrijk is. Namelijk handen wassen, de anderhalve meter regel, mondkapjes en CO2 meters in klaslokalen.

Baantjescarroussel

NAVO-baas, voorzitter van de Europese Commissie, chef van een of andere centrale bank. Misschien CEO bij de KLM ofzo? Rutte is er niet voor in. Lief dat er in de baantjescarrousel altijd wel ergens iets beschikbaar is, maar dit is 'hetzelfde gedoe als met die EU-commissie in 2019'.

Kijk, ik treiter nog steeds graag Nederlanders. Dat is me erg veel waard. Bovendien zijn debatten met Sylvana Simons en Geert Wilders iets waar ik dagelijks naar uitkijk.