Zoeken

D66-sneuneus Rob Jetten neemt zijn werk extreem serieus. De klimaatpaus onder brugklassers de Tweede Kamer leden overweegt zelfs Nederlandse huishoudens gedwongen af te sluiten van het gas als de situatie daar om vraagt.

Mocht er een gastekort ontstaan, dan zijn bedrijven die afhankelijk zijn van gas als eerst de sjaak. Vervolgens zou een gemeente kunnen worden afgesloten, waarna een provincie kan volgen en zelfs een heel gedeelte van Nederland.

Sancties

Leuk he vrienden, die sancties jegens de Roessen? Daar heeft u nooit voor gekozen, maar dat hoeft ook niet. U heeft ook nooit gekozen voor Robbie als klimaatmannetje.

Maar u draagt wel de gevolgen van alles dat wordt besloten in het torentje. Mark doet stoer tegen Vladimir, maar kan eigenlijk niet zonder hem. Als hij in een gekke bui besluit de gaskraan dicht te draaien, zijn we de lul. 

Gelukkig is het nog niet zo ver, maar het crisisplan ligt alvast op tafel. Goed gewerkt, jongens. Lekker op tijd ook.

Alternatieven?

Goede vraag, want wat zijn de alternatieven? We kunnen altijd Groningen nog kapotboren. Of aardgas uit andere landen importeren. Ga maar achter in de rij staan bij overige landen die dit plan reeds hadden opgevat. Er geldt inmiddels gas-schaarste dus of dit plannetje kans van slagen heeft valt te bezien.

Goed om te weten dat Nederland slechts voor 20% afhankelijk is van de Russen. Nouja, sluit Limburg maar af dan. 

VVD: Niet leuk, maar goed plan

De fractievoorzitter van de VVD Sophie Hermans geeft aan dat ze het goed vindt dat er wordt nagedacht over de kwestie. Maarja, de VVD vindt altijd alles goed wanneer het ten koste gaat van Nederland dus tot zover niets nieuws onder de zon. 

Hermans is van mening dat het allemaal wel ''heel dichtbij komt'' en dat gas afsluiten ''nogal iets is.'' Valt wel mee hoor Soof. Wij kunnen best zonder koken, verwarming en douchen. Bovendien hoeven we dan ook die crimineel hoge rekeningen niet meer te betalen.