Zoeken

Al die kwaliteitskrantjes die niemand koopt, op zendtijd geilende virologen die de anonimiteit van een laboratorium inruilen voor een kutleven als BN’er en hyperventilerende Feesboekers doen dan wel net alsof het toekomstperspectief broos is. Je kunt het ook anders bekijken. Met het oog op 2G bijvoorbeeld.

Tweegee = meedoen aan de samenleving door ofwel platgespoten te worden of dankzij Jezus’ superpowers te genezen. In Rotterdam vinden sommige mensen daar wat van. Die worden dan boos. Vooral op politieauto’s en elektrische fietsen, die doen namelijk niets terug. Die kun je rustig bekogelen en ze blijken ook brandbaar. Dat het andermans spullen zijn? ‘Je weet toch, broer. Fuck 2G man’.

Wat dat betreft dook er gister een treurig, maar tegelijkertijd verbazingwekkend filmpje op. Te zien was hoe de popo krakaka deed en er iemand op de grond viel. De 'vrijheidsstrijders' die een paar minuten eerder verkeersborden, stenen, vuurwerk en dranghekken richting de sterke arm der wet smeten, vonden het ineens welletjes en smeekten de politie te stoppen. Een groter contrast is bijna ondenkbaar. We dwalen een beetje af, maar respect voor de politie is op zijn plaats. Ga er maar aanstaan. Bekogeld worden en een splitsecond later eerste hulp verlenen. 

Afijn. Waarom het Covidbeleid van Nederland zo’n succes is, heeft als doodeenvoudige reden dat het lekker opschiet met de besmettingen, de enige uitweg voor ongevaccineerden is namelijk herstellen. Voor de vijfde dag op rij meer dan 20K Covidiërs, waarvan 99.9% straks zo’n fijne QR code kan downloaden. Volgens Diederik Gommers, die met toestemming van zijn vrouw bij Op1 aanschoof, is ‘code zwart’ niet ondenkbaar. Dat geeft de burger moed.