Zoeken

Het gaat helemaal fout in Limburg. Negen beroepsstakers van Greenpeace zitten al een poos in het Sterrebos te Born. Uit medeleven met eekhoorntjes en regenwormen die hun habitat mogelijk met zeven hectare zien krimpen. Probleem: de actievoerders waren vergeten dat het ook wel eens regent, hebben geen regenjas bij zich.

En nu zitten/hangen ze als verzopen katjes aan takken. Een beetje humaan ingestelde burgemeester staat dan gewoon toe dat de doordrenkte boomlovers een poncho krijgen aangereikt. Die bomen gaan uiteindelijk toch wel neer, dat weet hij ook.

Hans Verheijen, tijdens vastelaovend benoemd tot prins Sittard-Geleen wil er niet aan. 'Als ze het koud hebben, komen ze de boom maar uit'. En dat is nou net het probleem volgens Greenpeace CEO Andy Palmen. Vanuit zijn verwarmde villa zegt hij terwijl hij nipt aan een glas slaafvrije chocolademelk, dat onderkoeld afdalen niet veilig is. Hij maakt zich ernstig zorgen over de conditie waarin de burgervader de demonstranten laat verkeren.

Het is niet bekend hoe lang de activisten nog van plan zijn om in bomen te blijven hangen of anders gezegd: hoe lang het nog duurt voordat ze eruit donderen.