Zoeken

Nederland is echt een gaaf land met kleurrijke tradities, die door iedereen in de samenleving worden gerespecteerd. Vooral wanneer voor Christelijke en Atheïstische kindjes de jaarlijkse dag des oordeels op 5 december in aantocht is, genieten we massaal van het traditionele sinterklaasfeest. Ook dit jaar staat het plezier van kinderen weer centraal.

Wanneer je een aantal zaken wegdenkt, tenminste. Na jarenlange discussies of u wel of geen racist bent, demonstraties van werk- en kanslozen met gevingerverfde kartonnen bordjes voorzien van kindvriendelijke boodschappen, ei-gooiende en spreekkoor-schreeuwende voetbalhooligans die blanke superieurheid prediken en zelfbenoemd woordkunstenaars op de Dam die oproepen tot geweld scharen onder de vrijheid van meningsuiting.

Zoals gezegd: HET. IS. EEN. KINDERFEEST. Maar wel eentje waarbij volwassenen graag alle aandacht opeisen. Nu Dieuwertje Blok, sinds 1832 het gezicht van het Sinterklaasjournaal, bekend heeft gemaakt dat de goedheiligman gevaccineerd is, ligt ongevaccineerd Nederland bekant aan het zuurstofapparaat. Op sociale media komen de Willem Engel-wannabe's massaal uit hun holletje. Sommigen noemen het zelfs 'prik-propaganda'.

Zonder kant te willen kiezen voor kamp vaccin of partij plandemie. Hoeveel kinderen zullen er wakker liggen van het feit dat zij cadeautjes krijgen van iemand die gevaccineerd is? Nou? Hoeveel kinderen die nog in Sinterklaas geloven bestaan er eigenlijk die alle ins en outs kennen van Covid-19? Misschien kunnen we voor de verandering weer eens terugkeren naar de essentie van het feest. Dan kunnen volwassenen elkaar 's avonds, wanneer onze kinderen voldaan in bed liggen, weer verbaal afmaken.